close menu
cze
  Otevírací doba  
Pondělí - pátek 6:30 - 22:00
Sobota - neděle 7:30 - 22:00
     
     
OTEVÍRACÍ DOBA KAVÁRNY
Pondělí - pátek 8:00 - 22:00
Sobota - neděle 8:00 - 22:00
 

 

Košík  ESHOP
Váš nákupní košík je prázdný.
  +420 51 118 77 66
23.1.2017
1026x přečteno 0 komentářů

Řezy s čokoládou a mandlovým máslem

Tento recept je velice jednoduchý a výsledek je fantastický. Stačí vám pouze 3 hlavní ingredience! Ořechové máslo, kokosový olej/máslo a přírodní sladidlo.

Pro tento recept není nutné využít pouze mandlové máslo, které je občas těžké sehnat. Proto se nebojte zaexperimentovat například s v současnosti hodně populárním arašídovým máslem nebo také kešu. Výsledek bude určitě parádní. Je možnost také přidat trošku vanilky či skořice na dochucení. Ve spodní vrstvě je možné nahradit kokosové máslo kokosovým olejem, který je dostupnější. Ovšem kokosové máslo pomaleji taje při pokojové teplotě, tudíž řezy lépe drží svůj tvar. Pro maminky s malými dětmi to bude určitě výhodnější varianta.

Ještě pár výhod k jednotlivým surovinám:

Mandle jsou stejně jako další ořechy skvělým zdrojem zdravých tuků, které tvoří více jak polovinu jejich hmotnosti. Dále obsahují významné množství minerálů a vitaminů. Výhodou také je, že se jedná o zásaditou potravinu, která nám pomáhá při zakyselení organismu.

Kokosový olej si uchovává vitaminy A, C a E. Také obsahuje lidskému tělu prospěšné mastné kyseliny, především kyselinu laurovou, která je důležitou složkou mateřského mléka. Díky vysokému kouřovému bodu je vhodný i na tepelnou úpravu - smažení, vaření.

Javorový sirup i med jsou přírodními sladidly, které narozdíl od běžného bíleho cukru dodávají tělu prospěšné látky. Med má například antibakteriální vlastnosti a je zdrojem polyfenolů, které v lidském těle působí jako antioxidanty.

ČOKOLÁDOVÉ ŘEZY S OŘECHOVÝM MÁSLEM

CHLADNUTÍ: 1 hodina

PŘÍPRAVA: 10 min

CELKOVÝ ČAS: 1 hodina 10 min

Vegan
Gluten-free (bez lepku)
Sugar-free (bez cukru)
Dairy-free (bez mléka)

INGREDIENCE
1 hrnek kokosové másla nebo 1/3 hrnku oleje
1/2 hrnku ořechového másla
3 polévkové lžíce přírodního sladidla (javorový/datlový sirup, med)
40g tmavé čokolády
špetka soli

POSTUP
1. Nechte rozpustit kokosové máslo/olej na malé teplotě, dokud se úplně nerozpustí. Občas zamíchejte, zabere to cca 2-4min
2. Přidejte ořechové máslo, sladidlo, sůl a lehce míchejte, dokud se suroviny nespojí. Opatrně ochutnejte směs a dle potřeby ještě lehce doslaďte.
3. Vezměte 2/3 směsi a vylijte ji na malý hranatý pekáč vyložený pečícím papírem. Pekáč vložte na hodinu do mrazničky, aby směs ztuhla. V případě použití kokosového oleje to zabere více.
4. Do zbývající směsi přidejte čokoládu a lehce míchejte, dokud se nerozpustí. (lze použít i kakaový prášek)
5. Jakmile je směs spojena, vylijte ji na zatuhlou spodní vrstvu a případně lehce rozetřete.
6. Nechte vychladit alespoň na hodinu. Nakrájejte a servírujte! Řezy můžete uchovat v lednici několik dnů nebo v mrazničce po dobu několika týdnů.

DODATEK
K osvěžení receptu můžete využít vanilku či kardamon.

 

autor: David Skřivánek, osobní trenér a obsluha fitness baru

Přidat komentář

menu